A Catalunya hi ha 140 ràdios il·legals

Search
Close this search box.

La ràdio a Catalunya acumula 5,3 milions d’oients mensuals

Segons el darrer Informe del Sector de la ràdio a Catalunya, 2.714.000 oients contacten cada setmana amb continguts de ràdio en català, una xifra que suposa el 70,6% del total dels oients de Catalunya. D’aquests, el 74,1 % ha escoltat continguts d’algunes de les emissores privades que pertanyen a l’Associació Catalana de Ràdio i la resta ho han fet amb alguna de les emissores públiques.

Les dades, procedents de l’EGM, s’inclouen en l’informe anual sobre el sector de la ràdio que elabora MediaHotLine. Un informe, encarregat per l’Associació Catalana de Ràdio, que mostra que la ràdio a Catalunya acumula ja 5,3 milions d’oients mensuals. D’altra banda, les dades mostren un lleuger creixement de la ràdio respecte de 2022, la millor dada des de 2017, i continua a l’alça el consum digital dels productes de les emissores.

Pel que fa a la inversió publicitària, al 2023 la inversió en ràdio va ser 50,6 milions d’euros. Això representa el 17% de la publicitat en el mercat de mitjans en català, sense tenir en compte internet.

L’informe també recull dades rellevants com el lloc d’escolta de la ràdio. La feina se segueix situant com a lloc principal, seguit del cotxe i la casa.

Finalment, el document presenta les dades d’ocupació del sector. En aquest sentit, al febrer de 2024, les diferents cadenes i emissores de ràdio privada a Catalunya donaven feina a un total de 649 persones, un 67% laborals i un 34% col·laboradors.

Descarrega l’informe clicant aquí.

Comparteix aquest article

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Entrades relacionades