A Catalunya hi ha 140 ràdios il·legals

Search
Close this search box.

Els oients de ràdio continuen creixent a Catalunya

Els oients de ràdio continuen creixent a Catalunya

La ràdio és el mitjà amb més oferta i més consum en llengua catalana, gràcies al sector privat

Amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio, l’Associació Catalana de Ràdio ha publicat l’Informe executiu de l’evolució de la ràdio a Catalunya. Segons aquest document, l’audiència de la ràdio a Catalunya ha aconseguit la millor dada des de 2017. Després de 6 anys consecutius de creixement, arriba als 5.294.000 oients. Els minuts d’escolta es mantenen estables en 176.

L’informe, elaborat per MediaHotLine amb dades procedents de l’EGM, assenyala que el 29,6% dels oients tenen entre 25 i 44 anys, mentre que el 38,5% tenen entre 45 i 64. Gairebé un 20 % de la franja de menys de 25 escolta la ràdio a través d’internet. En aquest sentit, els oients de ràdio online són els que més han augmentat en els darrers anys, més del 30% des de 2021. També continua creixent l’escolta de continguts produïts per la ràdio en forma de podcast, que ha augmentat de més del 22%, pràcticament entre totes les franges d’edat. Finalment, el cotxe i la feina continuen sent els llocs on més escolta la ràdio l’audiència de Catalunya, amb un 40,2% i un 43,6% respectivament.

D’altra banda, segons el darrer Informe del sector de la ràdio a Catalunya, el 71,8% dels oients de ràdio l’escolten en català. El 75,9% ho fan a través de la ràdio privada i el 24,1% connectant emissores de ràdio de titularitat pública.

La WRA celebra el Dia Mundial de la Ràdio

La World Radio Alliance, associació internacional de ràdios de la qual l’ACR és membre fundacional, celebra el Dia Mundial descobrint 7 raons per les quals la ràdio és eficaç per a la construcció de la marca. La WRA ha publicat un document, ja disponible a la pàgina web de l’ACR, en la que demostra amb dades que la ràdio és el mitjà més confiable i que millor connecta amb l’estat d’ànim de l’audiència. Per això pot aconseguir excel·lents resultats tant per a la compra com per al reconeixement de marca.

Segons Thierry Mars, director de ràdio a EGTA, l’associació europea de TV i ràdio, “la ràdio fomenta la companyonia, desencadena emocions i capta l’atenció de l’oient de manera efectiva. Serveix com a soci ideal per als venedors que busquen connectar amb un públic potencial enorme i construir les seves marques en un entorn segur i de confiança.”

 

Descarrega l’Informe executiu de l’evolució de la ràdio a Catalunya clicant aquí.

Descarrega el resum de l’Informe de la World Radio Alliance clicant aquí.

Descarrega l’Informe complet de la World Radio Alliance clicant aquí.

Comparteix aquest article

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Entrades relacionades