Qui som

L'ASSOCIACIÓ CATALANA DE RÀDIO (ACR) VA NÉIXER L'ANY 1992 I INTEGRA TOTES LES CADENES I EMISSORES COMERCIALS PRIVADES QUE OPEREN A CATALUNYA.

L’ACR té com a objectiu la promoció i el desenvolupament de la radiodifusió privada comercial a Catalunya, en un entorn legal iL’ACR té com a objectiu la promoció i el desenvolupament de la radiodifusió privada comercial a Catalunya, en un entorn legal ieconòmic canviants, així com la defensa dl’exercici de la llibertat d’expressió en el mitjà radiofònic.

La junta directiva de l’ACR manté interlocució constant amb totes les administracions i agents del sector i promou tot tipus d’iniciativesencaminades a la consecució dels seus objectius. L’ACR encarrega estudis sectorials i fa propostes a iniciatives legislatives, en el marcdels períodes d’audiència pública.

Igualment ha promogut la celebració de tres congressos de ràdio, l’ampliació de l’estudi d’audiències EGM per a Catalunya i el desenvolupament de l’Observatori de la Ràdio de Catalunya, junt amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) entre d’altres, reflex del seu interès per mantenir contacte permanent amb el sector acadèmic de recerca.

LA JUNTA

President

Miquel Miralles
(GRUP TELE TAXI)

Vicepresident

Jordi Martí
(RÀDIO RIPOLL)

Vicepresident

Jordi Margarit
(RADIOCAT XXI)

Vicepresident

Jaume Serra
(CADENA SER)

Tresorer

Robert Serentill
(SEGRE RÀDIO)

Secretari

Francesc Robert
(ONDA CERO)

Vocal

Enric Frigola
(RÀDIO ESTEL)

Vocal

Sergi Garcia Roiga
(GRUP FLAIX)

Vocal

Jordi Casoliva
(CADENA COPE)

PROJECTES

Promotora de la creació de l’Observatori de la Ràdio a Catalunya (OBS)

L’Associació Catalana de Ràdio (ACR) és un dels membres fundacionals de l’Observatori de la Ràdio a Catalunya (OBS), el principal objectiu del qual és esdevenir una instància de recerca independent dedicada a la realització d’estudis i a la celebració d’activitats interessants pel conjunt del sector.

MÉS INFORMACIÓ

Convenis amb administracions i amb organismes sectorials

L’Associació Catalana de Ràdio (ACR) ha signat diversos convenis amb administracions i amb organismes sectorials: Generalitat, CAC (Consell de l’Audiovisual de Catalunya), UAB (Universitat Autònoma de Barcelona), SGAE (Sociedad General de Autores y Editores), etc

MÉS INFORMACIÓ

Motor de l’EGM Ràdio Catalunya

L’Associació Catalana de Ràdio (ACR) va impulsar la creació d’un nou EGM, més específic i dissenyat pensant en les necessitats del sector radiofònic català. L’objectiu bàsic és polir i fer més precisos uns estudis que fins ara presentaven notables marges d’error.

Impulsora de la celebració de tres congressos de ràdio de Catalunya i diferents jornades

L’Associació Catalana de Ràdio (ACR) ha estat i és impulsora de diversos congressos i jornades que tenen com a objectiu bàsic l’anàlisi i discussió dels principals temes que preocupen el sector, com ara la situació de la indústria radiofònica catalana, el present i el futur de la ràdio digital i multimèdia o la situació del sector de la ràdio en altres països, entre d’altres qüestions. A més, s’han celebrat ja tres edicions del Congrés de la Ràdio a Catalunya.

Partner del congrés Radiodays Europe 2012

El Radiodays Europe és el punt de trobada de la radio a Europa, on es troben el servi públic com el privat. El primer Radiodays Europe es va celebrar a Copenhage el 2010. La iniciativa de la conferència va venir dels països nòrdics on ja es venien celebrant una sèrie de conferències conjuntes de feia anys. 400 participants del sector públic i privat de la ràdio de 35 països diferents és el resultat del primer Radiodays Europe. El segon, al març del 2011, va congregar al voltant de 700 participants de 45 països. Després de 2 anys, s’ha convertit en el congrés de ràdio més gran i més important d’Europa. El proper Congrés Radiodays Europe tindrà lloc a Barcelona el 15 i 16 de Març de 2012 al Centre de Cultura Contemporània.

MÉS INFORMACIÓ