A Catalunya hi ha 140 ràdios il·legals

Search
Close this search box.

Abril 2021. La ràdio a Catalunya torna a créixer en nombre d’oients

Contacte ACR

La ràdio a Catalunya torna a créixer en nombre d’oients

Els qui més escolten la ràdio són els perfils de poder adquisitiu més elevat

La primera onada de l’EGM de 2021 ha tornat a demostrar la important penetració que té la ràdio a Catalunya. Amb 3,8 milions d’oients diaris, el total de persones que escolten la ràdio cada dia ha augmentat en gairebé un 4% respecte de la darrera onada del 2020.

L’habitatge particular és el lloc d’escolta per excel·lència

Els llocs d’escolta més destacats són la casa particular, amb 2,2 milions d’oients diaris i un augment del 7% respecte de la tercera onada de l’any passat, seguit del cotxe amb 1,6 milions d’oients i la feina amb 454 mil oients diaris i un augment del 6,5% respecte del desembre del 2020.

Creixen els consums per internet

En aquesta primera onada de l’EGM també és considerable l’augment de l’audiència que escolta la ràdio online. Per Internet són 589 mil les persones que l’escolten de manera diària, el que suposa un augment de més del
16% respecte de la darrera onada del passat any, quan els oients eren 489 mil. Per la seva banda l’escolta diària de podcast és el que més ha crescut, en un 35% respecte del desembre, amb 149 mil oients per dia.

Perfils socioeconòmics: les persones amb poder adquisitiu elevat son els qui més escolten la ràdio

Pel que fa als diferents perfils socioeconòmics, tant homes com dones creixen un 4,4% i un 3,3% respectivament en nombre d’oients diaris, situant- se en 1,9 milions els homes i 1,8 milions les dones. En termes d’edat, tot i que la població d’entre 14 i 24 anys és la que menys escolta la ràdio són els que més creixen en nombre d’oients amb un augment de més del 20%. Per la seva banda, la franja d’entre 25 i 55 anys és la que més escolta la ràdio amb més d’1,9 milions d’oients, seguit dels de més de 55 que pugen a 1,4 milions.

Al final, aquesta primera onada de l’EGM 2021 destaca que són les persones amb major poder adquisitiu les que més escolten la ràdio, sumant 1,9 milions d’oients diaris en total i amb un creixement pràcticament d’un 25% respecte de l’onada publicada el mes de desembre.