A Catalunya hi ha 140 ràdios il·legals

Search
Close this search box.

Juliol 2021. La ràdio a Catalunya torna a créixer en nombre d’oients en la 2ª onada de l’EGM

La ràdio a Catalunya torna a créixer en nombre d’oients en la 2ª onada de l’EGM

Els qui més escolten la ràdio són els perfils de poder adquisitiu més elevat

La segona onada de l’EGM de 2021 ha tornat a demostrar la important penetració que té la ràdio a Catalunya. Amb gairebé 3,9 milions d’oients diaris, el total de persones que escolten la ràdio cada dia ha augmentat en un 3% respecte de la darrera onada.

L’habitatge particular és el lloc d’escolta per excel·lència

El llocs d’escolta més destacat encara és la casa particular, amb més de 2 milions d’oients diaris tot i que amb un decreixement del 7,8% respecte la primera onada de 2021. El segon lloc d’escolta, i amb un important creixement del 20,25% respecte les darreres dades, continua sent el cotxe amb 1,9 milions d’oients seguit de la feina amb 433 mil oients diaris i un decreixement de 4,5% respecte les dades del mes d’abril de 2021.

Creixen els consums per internet

En aquesta segona onada de l’EGM també és considerable l’augment de l’audiència que escolta la ràdio online. Per Internet són 615 mil les persones que l’escolten de manera diària, el que suposa un augment de més del 8% respecte de la darrera onada, quan els oients eren 569 mil. L’escolta diària de podcast en canvi ha decrescut en un 20% respecte de l’abril, i es sitúa en 118 oients diàris a diferència dels 149 registrats a la primera onada del 2021.

Perfils socioeconòmics: les persones amb poder adquisitiu elevat son els qui més escolten la ràdio

Pel que fa als diferents perfils socioeconòmics, a nivell de gènere els oients homes crèixen en un 5% mentre que les dones només ho fan en un 0,58% , situant- se en 2 milions d’oients diàris els homes i mantenint-se en 1,8 milions les dones. En termes d’edat, els oients diàris d’entre 14 i 24 anys han caigut un 1,84%, mantenint a aquesta franja d’edat com la que menys escolta la ràdio. Per la seva banda, la franja d’entre 25 i 55 anys és la que més escolta la ràdio amb més de 2 milions d’oients, seguit dels de més de 55 que pugen a 1,4 milions.

Al final, aquesta segona onada de l’EGM 2021 destaca que són les persones amb major poder adquisitiu les que més escolten la ràdio, sumant 1,9 milions d’oients diaris en total i amb un creixement de més del 20% respecte de l’onada publicada el mes d’abril.