DESCARREGA

La Generalitat engega un pla d’actuacions per protegir de forma activa l’espectre radioelèctric d’emissions il•legals

El Govern utilitzarà una tècnica que anul•larà les emissions de ràdio sense llicència com a mesura per vetllar pel compliment de la legalitat en aquest sector

S’han obert nombrosos expedients sancionadors contra les principals emissores detectades que operen al marge de la normativa a l’àrea d’influència de Barcelona

Amb l’objectiu de tramitar amb més eficàcia els procediments contra emissions sense llicència, la Direcció General de Mitjans de Comunicació té previst començar a prendre mesures de protecció activa de l’espectre radioelèctric. Concretament, i tal com preveu la normativa, s’utilitzaran portadores, una tècnica que consisteix en emissions sense continguts substantius (bàsicament un xiulet) que tindran l’efecte d’anul•lar les emissions de ràdio que no tinguin la seva autorització per emetre.

Aquesta mesura es fa necessària en casos en què les actuacions que regularment realitza la DG de Mitjans de Comunicació, adscrita a la Secretaria de Comunicació del Departament de la Presidència, contra les emissions sense llicència no són suficients per aturar l’activitat il•legal. Es vol acabar amb algunes situacions en què, després de ser precintada l’emissora, els seus responsables decidien continuar la seva emissió de manera il•legal i obligava a presentar denúncia davant dels Mossos d’Esquadra per possible il•lícit penal (desobediència greu a l’autoritat, tipificat a l’article 556 del Codi Penal).

La normalització de l’espectre radioelèctric és una de les prioritats del Govern de la Generalitat durant aquesta legislatura. És per aquest motiu que s’ha compromès, tal com apareix en el Pla de Govern, a vetllar pel compliment de la legalitat en les emissions de ràdio.

Dins d’aquest context, la Direcció General de Mitjans de Comunicació ha realitzat durant l’any 2016 unes 300 actuacions contra serveis de comunicació audiovisual que emeten sense llicència, 106 de les quals són actes d’inspecció.

En el marc d’aquestes actuacions, la Generalitat continuarà treballant amb plena complicitat amb l’Ajuntament de Barcelona pel que fa a l’alta concentració d’antenes il•legals al barri del Carmel de Barcelona.

Per altra banda, el Departament de la Presidència, a través de la Direcció General de Mitjans de Comunicació, ha iniciat la tramitació del projecte de decret dels serveis de comunicació audiovisual comunitaris sense ànim de lucre a Catalunya, per tal de regular els mitjans audiovisuals del Tercer Sector.

DESCARREGA

MÉS NOTES DE PREMSA

L’Associació Catalana de Ràdio denunciarà a la fiscalia una emissora il·legal per incitació a l’odi

L’emissora Radio Hayatti, ja havia estat denunciada davant les administracions per l’A.C.R.   L’A.C.R. recorda que les emissores il·legals provoquen greus perjudicis tant socials com econòmics i alerta de les…

SEGUIR LLEGINT

L’Associació Catalana de Ràdio, ACR, considera que les mesures d’ajut anunciades per la Portaveu del Govern de la Generalitat són del tot insuficients per garantir la continuïtat dels 1.000 llocs de treball que aplega el sector, 683 directes, entre laborals i col·laboradors i 300 indirectes.

Amb les previsions de facturació, el sector privat de la radiodifusió catalana pot perdre l’actual equilibri editorial i d’oferta programàtica. Segons el sondeig d’urgència elaborat per la consultora Media Hotline…

SEGUIR LLEGINT