DESCARREGA

Acta dels 20ns Premis Ràdio Associació

Els periodistes de tribunals i d’emergències protagonitzen el llistat de guanyadors

La Gala de lliurament de premis que s’havia de celebar el dimecres dimecres 25 de març, finalment tindrà lloc el proper dijous 8 d’octubre a les 19:30 h.

 

 1. MENCIONS D’HONOR:

 El Jurat, a proposta pròpia i del Consell Rector de Ràdio Associació de Catalunya, acorda atorgar les següents MENCIONS D’HONOR:

·  Al programa “Dies de Ràdio”, dirigit i presentat pel periodista Santi Carreras, que va començar com una proposta d’estiu i ara, a través de la web de Catalunya Ràdio ens recupera els millor moments de la història de la ràdio nacional de Catalunya.

· Al programa “Hawai 05”, dirigit i presentat per Jordi Beltran, que s’ha consolidat com a programa d’estiu de la graella de RAC1 amb una proposta d’entreteniment informativa i musical eclèctica.

·  Als 25 anys del programa “El Balcó”, de SER-Catalunya -ara conduït per Carla Turró- que presenta la informació de l’actualitat amb la utilització de tots els gèneres radiofònics i esdevenint tot un referent.

· A Manolo Oliveros Martín, periodista esportiu de COPE-Catalunya, -conegut per les narracions dels partits del Futbol Club Barcelona- que ha passat per diverses emissores tot mantenint el rigor i la professionalitat en un àmbit especialment passional.

 

 1. PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ AUDIOVISUAL:

El Jurat acorda atorgar el GUARDÓ “1924” LA MARATÓ DE TV3 que ha fet coincidir diversos èxits a més del de la recaptació de fons, com és el Disc de la Marató, l’entretinguda i didàctica proposta audiovisual per TV3 i Catalunya Ràdio, i la col·laboració enguany amb les televisions locals (Xarxa Audiovisual Local) que han contribuït a la descentralització del projecte amb escenaris a Barcelona, Tàrrega, Reus i Olot.     

 

 1. PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ AL MILLOR PROGRAMA DE RÀDIO LOCAL :

D’entre les obres presentades, s’acorda atorgar les següents Mencions de qualitat als programes:

 • “Al dia Terres de l’Ebre”, un magazine d’actualitat territorial de Ràdio Tortosa, Amposta Ràdio, Ràdio Delta, La Cala Ràdio, La Plana Ràdio i Ràdio Joventut que s’ha convertit en un referent informatiu de la zona i que fa ús de les possibilitats multimèdia per compartir part de continguts en directe per streaming i pel Canal Terres de l’Ebre. 
 • “Temporal Glòria. La cobertura de les Ràdios Locals de l’Alt Maresme”, elaborat per les emissores municipals de Tordera, Palafolls, Malgrat, Pineda de Mar i Calella que posa de manifest la importància informativa i col·laborativa de les ràdios locals davant les emergències. 

D’entre les obres presentades, s’acorda atorgar el:

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ AL MILLOR PROGRAMA DE RÀDIO LOCAL a: 

“Un dia més”, d’UA1 Lleida Ràdio, un magazine de la plana de Lleida que combina la informació local i general des d’una perspectiva plural i atractiva per als oients locals. 

 

 1. PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ AL MILLOR PROGRAMA DE RÀDIO:

D’entre les obres presentades, s’acorda atorgar les següents Mencions de qualitat als programes: 

 • “El Gripau Blau”, de Ràdio Estel, un programa familiar realitzat pel grup d’animació “Ara va de bo” que des de l’estudi o des de les escoles treballa per divulgar el patrimoni musical i literari per a un públic infantil en les diferents variants de la llengua.
 • “Íntimes, un programa de dones capdavanteres”, de Ràdio l’OM de Picassent i la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes, que presenta desacomplexadament i de forma directa els temes de l’actualitat des de la perspectiva de gènere.

D’entre les obres presentades, s’acorda atorgar el:

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ AL MILLOR PROGRAMA DE RÀDIO A: 

“Via Lliure”, de RAC1, un magazine de cap de setmana que s’ha consolidat i és líder d’audiència amb la proposta d’un gran contenidor de set hores que ha sabut presentar noves fórmules, perspectives i to per a informar de l’actualitat. 

 

 1. PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ A LA INCLUSIÓ: 

D’entre les obres presentades, s’acorda atorgar la següent Menció de qualitat al programa:

 • “El Club dels Bolats”, de Ràdio Sant Cugat-Cugat Mèdia, de Sant Cugat del Vallès, un programa d’entreteniment que presenta l’actualitat musical feta a Catalunya amb la participació activa de col·laboradors amb diversitat intel·lectual.

D’entre les obres presentades, s’acorda  atorgar el

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ A LA INCLUSIÓ a: 

“La Casa Ofala”, de Ràdio Begues, de Begues, un podcast que dona veu a un col·lectiu especialment desconegut, com són els refugiats, en aquest cas els que es troben al centre d’acollida de la població. A través del programa s’expliquen experiències de vida i els reptes de l’acollida i el refugi. 

 

 1. PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ D’INNOVACIÓ: 

D’entre les propostes presentades, s’acorda atorgar les següents Mencions de qualitat als programes:

 • “Notes de Llibertat”, d’UJI Ràdio, Emissora de la Universitat Jaume I de Castelló, un programa que planteja d’una manera innovadora la relació entre la música i els drets humans tot creant un potent focus de difusió de reivindicacions en pro de la dignitat humana. 
 • “Adolescents ICAT”, de Catalunya Ràdio, per apostar decididament per d’adreçar-se a un públic molt jove amb noves fórmules i llenguatges multimèdia tot potenciant la presència de la llengua catalana en els nous canals de comunicació que utilitzen els adolescents.

D’entre les propostes presentades, s’acorda  atorgar el

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ A LA INNOVACIÓ a:

Podcast per Whatsapp, una proposta dels portals laselva360.cat / maresme360.cat, que opta per fer arribar els principals titulars de l’actualitat comarcal i del temps als usuaris a través d’arxius d’àudio que es distribueixen per Whatsapp. 

 

 1. PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ A L’EXCEL·LÈNCIA: 

 

Esteve Giralt i Torras, corresponsal de RAC1 a Tarragona i a les Terres de l’Ebre per dignificar com es mereix la figura del corresponsal i haver fet una mostra excepcional de professionalitat durant els episodis del temporal “Glòria” i l’accident de la petroquímica de Tarragona, remarcant els valors de la immediatesa, rigor i dedicació propis de la ràdio.

 

 1. PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ AL MILLOR PROFESSIONAL DE RÀDIO: 

El Jurat acorda atorgar Ex-aequo el:

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ AL MILLOR PROFESSIONAL DE RÀDIO a: 

Anna Punsí Lladó, de SER-Catalunya

Maria Núria Revetlle Pipió, de Catalunya Ràdio

Benet Iñigo Martí, de RAC1 

Per haver fet un sobreesforç de síntesi i de comprensió cap els oients en l’àmbit de  la informació de tribunals, especialment en un any en què la sentència del Procés ha marcat bona part de l’actualitat durant molts mesos. Ells tres representen els informadors de tribunals que han hagut de formar-se, consultar, contrastar i explicar temàtiques complicades per a gran part dels oients.

DESCARREGA

MÉS NOTES DE PREMSA

L’Associació Catalana de Ràdio denunciarà a la fiscalia una emissora il·legal per incitació a l’odi

L’emissora Radio Hayatti, ja havia estat denunciada davant les administracions per l’A.C.R.   L’A.C.R. recorda que les emissores il·legals provoquen greus perjudicis tant socials com econòmics i alerta de les…

SEGUIR LLEGINT

L’Associació Catalana de Ràdio, ACR, considera que les mesures d’ajut anunciades per la Portaveu del Govern de la Generalitat són del tot insuficients per garantir la continuïtat dels 1.000 llocs de treball que aplega el sector, 683 directes, entre laborals i col·laboradors i 300 indirectes.

Amb les previsions de facturació, el sector privat de la radiodifusió catalana pot perdre l’actual equilibri editorial i d’oferta programàtica. Segons el sondeig d’urgència elaborat per la consultora Media Hotline…

SEGUIR LLEGINT